AQUEST MES ESCOLTAM MÚSICA DE…

Ja fa temps que al CEIP Felip Bauçà posam música per indicar l’hora d’inici de les classes, a les 8:30h, i la reanudació d’aquestes, quan acaba el temps de pati. D’aquesta manera l’entrada a les classes es fa d’una manera més alegre i tranquil·la, alhora que despertam el gust per la música en els nostres alumnes.

Fins ara, havíem posat diversos tipus de música: popular, clàssica, ambiental, adequada a un moment determinat de l’any (nadales, cançonetes de Sant Antoni), etc. Però ara volem anar un poc més enllà i, des del mes de març, hem programat una sèrie de compositors o compositores, intèrprets o cantants diferents, que anirem canviant cada mes, de manera que els nins i nines vagin coneixent figures famoses del món de la música.

Vàrem començar el mes de març amb música del gran saxofonista contemporani americà Kenny G. i aquest mes d’abril escoltarem música clàssica de la compositora i pianista alemanya Fanny Mendelssohn.

Ens hem decidit per aquesta compositora, tal i com farem amb altres figures femenines, per tal de donar a conèixer aquestes dones que, amb una gran carrera musical davant seu, varen haver de renunciar a ella pel sol fet de ser dones hi haver nascut en un lloc o una època on el seu paper era únicament el de ser esposes i mares.

Els nins i nines sabran de qui és la música que escolten perquè cada mes, a un lloc ben visible de l’entrada de l’escola, posarem un cartell amb el nom, el retrat i una senzilla explicació (perquè la puguin llegir tots els alumnes de Primària), a més, aquests cartells també estaran penjats a la classe de Música, per on passen tots els nins i nines de Primària, i els publicarem cada mes en aquesta web.

 La música, i totes les arts, són la clau de l’aprenentatge. – Plató (segle I abans de Crist)

FANNY MENDELSSOHN